4. tammikuuta 2014

Фабрика - Не родись красивой

Esittelyssä kolmen naisen muodostaman Fabrika/Фабрика (suom. tehdas) yhtyeen kappale "Не родись красивой".


 
Rakastuin tähän kappaleeseen heti muutaman kuuntelukerran jälkeen. Lopullisen hullaantumisen koin, kun näin kappaleeseen tehdyn, sanotaanko vaikkapa "venäläishenkisen", musiikkivideon. Video tuo mieleeni kesäisen venäläisen maaseudun ja sen aidon tunnelman, mikä vallitsee maalaiskylissä itärajan toisella puolella.

Mielestäni video on onnistunut teos, jossa luodaan kontrasti kauniin ja karun välille. Rähjäisellä maaseudulla ketkuttelee 3 kaunista naista valkoisissa häähunnuissaan, kuten muuan Siegfrids konsanaan.
Venäläistä tunnelmaa on onnistuttu luomaan videoon Ladoilla ja urheiluvaatteisiin pukeutuneilla "todellisilla" miehillä. Ja koska video on kuvattu kesällä, tietysti myös laulajattarien Irinan, Aleksandran ja Jekaterinan vaatetus on kesäisen niukkaa.
Не родись красивой, а счастливой, tarkoittaa suunnilleen, että: "Älä synny kauniina, vaan synny onnellisena". 

Yhtye: Fabrika / Фабрика on vuonna 2002 tosi-tv ohjelman "Star Factory/Фабрика Звезд" seurauksena perustettu moskovalainen tyttöbändi. Laulajat ovat Irina Toneva, Aleksandra Savelieva ja Jekaterina Lee. Yksitoista vuotta sitten perustettu yhtye on uransa aikana julkaissut vain kaksi albumia.


1 kommentti:

  1. Fabrikan uusin,vapaa suomennos:maajussin morsiammet Venäjän malliin.Vanha Sati Kazanovan aikainen tuotanto myös katsomisen arvoista,löytyy youtubesta ihan oma kanava hakemalla.Olen itse treenannut Venäjän kielitaitoani musiikkia kuuntelemalla.Muita suosikkejani Elena Vaenga,gruppa Vintage,Ukrainalaisia:gruppa VIA GRA,Olja Poljakova,Nadiya Gural,Svitlana Vesna,Made In Ukraine,coverbändi Marina I Kompanija,suurin osa heistäkin laulaa venäjäksi jota puhutaan Ukrainan itäosassa ja olen vieraillutkin siellä pari kertaa viime vuonna,taas kohtapuoliin menossa sinne,syy:Ukrainassa on Euroopan kauneimmat ja hyväluontoisimmat naiset!

    VastaaPoista